keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

                                              Oldenburg Summer Meeting Part I

Osallistuin viime vuoden toukokuussa ensimmäisen kerran toteutettuun Oldenburg Verbandin järjestämään Summer Meeting-tapahtumaan. Viikon mittainen meeting on tarkoitettu  kaikille hevosista ja hevoskasvatuksesta kiinnostuneille ihmisille. Itse sain tiedon saksalaisesta hevoslehdestä ja päätin lähteä mukaan.

Tapahtuma oli organisoitu todella tehokkaasti. Ryhmä haettiin aamulla hotellilta ja meillä oli käytössä Verbandin oppaat koko viikon ajan. Pääsimme tuona aikana tutustumaan mm. Schockemöhlen, Sosathin, Boeckmannin, Kathmannin oreihin ja vierailimme useiden muiden kasvattajien luona. Tulen kertomaan tuosta viikosta jatkossa blogissani. Kyseinen tapahtuma järjestetään myös tänä vuonna ja voin suositella sitä lämpimästi kaikille, jotka kokevat edes pientä mielenkiintoa aihetta kohtaan. Näin viikon aikana suuren määrän varsoja eri oreista ja mm. Sandro Hitin, Fidertanzin, Quattro B:n, Foundationin, Sandro Boyn, San Amourin, Lordanoksen ja monia, monia muita oreja. Mitä sitten matkasta jäi käteen?
Oli erittäin mielenkiintoista nähdä miten eri talleilla toimitaan. Paikkoja joissa on resursseista tai hevosmäärästä riippumatta päästy hyviin tuloksiin. Luonnollisesti oli hienoa nähdä niin paljon varsoja sekä monenlaisia talliratkaisuja. Viikon lopuksi  järjestettiin huutokauppa Summer Mix Sale. Huutokaupat ovat aina pulssia kiihdyttäviä tapahtumia pohdintoineen hevosten hinnosta, suvuista, rakenteesta, luonteesta ja mahdollisesta kapasiteetista.
Yksi ehkä mukavimmista seikoista oli ryhmän kokoonpano. Siinä oli  ihmisiä Australiasta, Kanadasta, Italiasta, Englannista, Sloveniasta, Espanjasta ja Saksasta. Illallisilla käytiin monia mielenkiintoisia keskusteluita ja puhuttiin luonnollisesti paljon hevosista. Koska minulla on paljon materiaalia tuosta viikosta, koitan purkaa sen osissa tähän blogiin ja näin jakaa kokemuksen kanssanne.

 
Kuvassa: Quattro B (s. 1990). Upea ori, joka teki vaikutuksen tyylikkyydellään sekä vanhoille hevosille tyypillisellä rauhallisella itsevarmuudella. Paljon kokenut ja nähnyt konkari ei ylimääräisiä hötkyilyjä kaipaa.
 
Linkki Boeckmannin sivuille:
 
Tässä kaikki tällä erää, ai niin, mitkä olivat kärpäsen viimeiset sanat? Olen turvassa.
Nyt nenä kohti uusia seikkailuja ja lisää päivityksiä tulee pikapuoliin.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti