maanantai 4. marraskuuta 2013

Kesän 2013 kuvien ja reissujen purkua.

Kesällä on lämmin ja talvella kylmä, se ei nyt ole mikään uutinen suomalaisille. Varsinkaan hevosten kanssa työskenteleville ihmisille. Joten koitetaan lämmitellä viime kesän materiaalien parissa. Yritän laittaa niitä nettiin pala kerrallaan, kuten jo edellisessä tekstissä lupailin.

Olin heinäkuussa Gestüt Peterhofissa katsomassa kouluratsastusta, paikka on puitteiltaan kertakaikkiaan upea, järjestelyt pelasivat moitteettomasti ja tunnelma oli lajifriikin kannalta huikea.

Hevosurheilun ulkopuolelta huomiona oli suomalaisin silmin katsottuna ihmeellinen asia tapahtuman rentous. Katsojat kävivät ostamassa kioskista viinipullon, tulivat katsomoon ja joivat porukalla viiniä laseista. Suomipojalla oli koko ajan vähän sellainen fiilis, että jotain tässä on pielessä. Kohta tulee kivitalon kokoinen järjestysmies ohjaamaan viiniä nauttivat henkilöt nurkan taakse lippusiimoilla aidatulle alueelle. Mutta ei. Ja vaikka valvontaa ei erityisemmin ollut, en nähnyt ketään tunnistettavasti humalassa loppuillastakaan. Moinen asia herätti kyllä mietteitä, kun samaan aikaan luin netistä kotimaan keskustelusta keskioluen viemiseksi Alkoon. Olihan siellä luonnollisesti paljon muutakin koettavaa kuin hyvät viinit. Paljon huippuluokan ratsastajia: Werth, Sprehe, Max-Theurer, Koschel ja monia muita. Suomalaisista paikalle oli saapunut Terhi Stegars. Tapahtumaa voin suositella kaikille, joita ratsastusurheilu kiinnostaa.

Gestüt Peterhofin sivut: http://www.gestuet-peterhof.de/intro.html

Tuloksia: http://www.dressage-news.com/?p=22315

Kännykkä kameralla kuvaamani video, laatu ei päätä huimaa mutta toivottavasti siitä saa jotain irti:

Desperados ja Kristina Sprehe

Video lauantai-illan gaalasta, siellä oli paljon muutakin ja siitä tulee myöhemmin videoita: Pätkä gaalasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti